Článek Soutěž

ŽELEZNÍ BRATŘI STARTUJÍ V KINECH 7. BŘEZNA

Očekávaná novinka Železní bratři se představuje v emotivním traileru

Rodina Von Erichů se výrazně zapsala do historie profesionálního wrestlingu nejen díky svým ohromujícím výkonům, ale i kvůli svému nešťastnému osudu. Právě ten fascinoval britského režiséra Seana Durkina, který se mu rozhodl věnovat svůj třetí celovečerní film Železní bratři. Jeho snímek sleduje čtveřici bratrů – Kevina, Kerryho, Mikea a Davida – zápasících nejen se soupeři v ringu, ale též s vlastními emocemi a drsnou výchovou otce a trenéra v jedné osobě. V hlavních rolích světových šampionů září Zac Efron a Jeremy Allen White, který momentálně sbírá množství ocenění za své ztvárnění neurotického kuchaře Carmyho v seriálu Medvěd. Snímek se setkal v USA s nadšenými ohlasy. Server The Wrap jej označil za „srdcervoucí podívanou”, magazín Collider dokonce tvrdí, že „vás film doslova knockoutuje”. Očekávanou novinku z produkce A24 uvede do kin distribuční společnost Aerofilms 7. března.

Křehké legendy

Rodina Von Erichů a jejich hvězdná aura přitahovala režiséra Seana Durkina už jako malého chlapce a fascinace přetrvala až do dospělosti. „Jejich osud je sice jen malým kouskem americké historie, ale je též i velkým rodinným příběhem o tvrdé výchově, který rezonuje dodnes,“ říká o wrestlerských legendách dvaačtyřicetiletý režisér.

„Je to zčásti rodinné drama, zčásti sportovní film a zčásti skutečná antická tragédie v srdci Ameriky. Oslava sebepoznání, kamarádství a bratrství,“ popisuje ústřední témata filmu Durkin. „Inspiroval jsem se filmy, které zkoumají vrtkavou slávu a ztrátu, jako je Zuřící býk nebo Lovec jelenů,“ dodává režisér ke svým tvůrčím předobrazům.

Do ringu

Ve filmu září nejdiskutovanější jména Hollywoodu, přesto bylo obsazování hlavních rolí poměrně oříškem. „Kevin je ztělesněné dobro. Jeho obsazení tedy bylo dost obtížné, protože čistá dobrota se nedá předstírat,“ popisuje ústřední roli Sean Durkin. „Pak jsem se ale setkal se Zacem a během minuty jsem to věděl. Z něj Kevin Von Erich prostě vyzařoval. Chtěl jsem, aby Zac do role přinesl své upřímné srdce, svou laskavost a něhu,“ vzpomíná režisér.

Zatímco ve většině filmů se akční scény natáčejí na začátku, aby herci byli co nejvíce ve formě, v Železných bratrech tomu bylo naopak. Durkin se rozhodl nejprve natočit rodinné sekvence, které se odehrávají na ranči Von Erichových a až poté scény z ringu. „Skvěle nám to pomohlo se stmelit a vytvořit pocit, že jsme rodina,“ říká představitel otce, Fritze Von Ericha, Holt McCallany. Jak se netradiční natáčecí postup tvůrcům vyplatil se budou moci čeští diváci přesvědčit od 7. března v kinech po celé republice.

https://www.aerofilms.cz/zelezni-bratri/

Soutěž

Ve středu 6.3. můžete soutěžit o dva vstupy na film (Bio Oko Praha, 10.3. 12,00 hod).

Herní řád →
reklama
reklama
reklama